/themes/plugins/font-awesome5/css/all.min.css
Meniu principal
Spațiile mele
Meniu principal
Informații utile
Cumpăraţi
Vindeţi
Link-uri utile
Aveti nevoie de ajutor?
Bună ziua, identificați-vă
  Publicati un anunţ
Spațiile mele
Autentificați-vă
Sunteți nou pe site?
Noutăţi Vehicule Grele

Un nou lanț cinematic la Volvo Trucks

Via-Mobilis - le 27/07/2016 10:06 - De
Noutăţi Vehicule Grele Volvo Trucks

Mereu în căutarea noului, constructorul suedez se pregătește pentru salonul IAA de la Hanovra, care va avea loc în perioada 22-29 septembrie. La acest eveniment esențial al domeniului transporturilor, producătorul scandinav va prezenta un lanț cinematic cu totul nou destinat echipării camioanelor sale. Volvo Trucks propune noul motor Euro 6 de 13 litri cu platformă comună I-Shift, ca și o nouă aerodinamică a vehiculelor sale. Prin aceste îmbunătățiri, Volvo are drept scop reducerea încă și mai importantă a consumului de carburant.

  Un nou lanț cinematic la Volvo Trucks

  3 versiuni diferite ale I-Shift

  Într-o primă etapă, Volvo Trucks propune o versiune standard pentru I-Shift, disponibilă în mai multe variante, în funcție de tipurile de transport. Constructorul mai propune și o transmisie cu dublu ambreiaj denumită I-Shift Dual Clutch. Aceasta face posibilă menținerea cuplului la schimbarea treptei de viteză. Propulsorul I-Shift cu dublu ambreiaj este ideal atunci când camioanele trebuie să ruleze cu o viteză medie ridicată. În sfârșit, cea de-a treia versiune a motorizării I-Shift are rapoarte de viteză extra-lente. Această cutie de viteze a fost concepută pentru transporturile grele. Datorită acestei cutii I-Shift cu rapoarte lente, un vehicul poate demara cu o greutate totală de rulare de până la 325 tone. În plus, tot datorită acestei noi cutii de viteze, camionul poate rula și la viteze foarte reduse.

  Evoluțiile motorului de 13 litri cu platformă comună (Common Rail)

  În ceea ce privește inovațiile la nivelul motorului, sistemul de injecție common rail este propus pentru toate nivelurile de putere. Rata de compresie este optimizată pentru motoarele D13 cu puteri de 420 și 460 CP. Pentru cele de 500 și 540 CP, Volvo propune și un nou turbocompresor optimizat.

  O aerodinamică îmbunătățită

  Așa cum anunțasem de ceva vreme pe Europa-Camioane.com, Volvo Trucks a operat mai multe optimizări legate de aerodinamica autovehiculelor. Spoilerul barei de protecție față este acum adaptat pentru o repartizare optimă a aerului deasupra și în jurul vehiculului. Pentru a îmbunătăți fluxul de aer între semi-remorcă și tractor, deflectoarele de aer au fost ameliorate, la fel ca și pasajele roților. În sfârșit, apărătoarele de noroi și aripile își păstrează funcțiunile inițiale și au fost studiate pentru a reduce rezistența la înaintare.

  Bazându-se pe aceste optimizări, Volvo Trucks are ca obiectiv să reducă încă și mai mult consumul de carburanți al camioanelor sale. Desigur, reducerile depind de tipul vehiculului și de domeniul său de aplicare. Spre exemplu, în cazul unui un model Volvo FH folosit pentru transport pe distanțe lungi reducerea consumului de carburant atinge 3%.

   

  Comentarii

  Adresa Dvs. de e-mail nu va apărea pe site.

  Datele Dvs. personale nu vor fi comunicate niciodată unor terți.

  Anularea înscrierii este posibilă prin link-ul “Anulare înscriere” din newsletter-ul nostru sau prin trimiterea unui mesaj e-mail către: [email protected]

  Acest site web este protejat prin reCAPTCHA. Sunt valabile Regulile de confidențialitate și condițiile de utilizare ale Google.

  Actualitatea în permanenţă

  Vă rugăm să aşteptaţi…