Meniu principal
Spaţiul meu
Constructor de Vehicule Grele

MAN Trucks&Bus investeşte în transportul de mărfuri conectat

24/06/2016 10:30:45
ECI - Mise à jour : le 24/06/2016 10:30 - De
Constructor de Vehicule Grele
MAN Truck & Bus

Constructorul german de camioane MAN a investit 8,5 milioane de dolari într-un start-up american denumit FR8 Revolution Inc. Această societate, specializată în transportul de mărfuri conectat, propune soluţii tehnologice care să îmbunătăţească lanţul de aprovizionare. Concret, FR9 Revolution Inc. a inventat o platformă online capabilă să administreze relaţiile între transportatori şi camioane. Investind în acest start-up, MAN îşi extinde competenţele în domeniul informaticii.

MAN Trucks&Bus investeşte în transportul de mărfuri conectat

Un start-up inovator pentru MAN

În participarea sa continuă la European Truck Platooning Challenge, MAN a decis să-şi continue investiţiile în universul numeric. Constructorul de camioane, de motoare de autocare şi autobuze a cumpărat start-up-ul FR8 Revolution, din Silicon Valley, California.

Această societate a produs o platformă online ce permite cu precădere calculul unui buget, gestionarea itinerariilor şoferilor, optimizarea orarelor şi a retururilor în gol. Sistemul FR8 mai are şi obiectivul de a pune în legătură toate părţile implicate în TRM (transportul rutier de mărfuri) şi de a transmite în timp real informaţiile către transportator.  

MAN: un constructor care dezvoltă lumea numerică

În domeniul transportului şi logisticii, nu toate părţile sunt, în prezent, legate neapărat direct între ele. Investind în acest start-up, MAN permite transportatorilor săi europeni să beneficieze de avantajele acestei platforme. FR8 va contribui astfel la dezvoltarea performanţelor transportului rutier în Europa către rezultate mai bune. În timp ce inovarea numerică ocupă deja un loc important la MAN, societatea întelege să-şi continue investiţiile în acest sector pentru a contribui la revoluţia numerică a TRM.

 

Comentarii